MAGEREAKSJONER (GUT REACTION) - MAT OG HELSE
Mange mener at maten vi spiser utgjør en viktig rolle i å bestemme vår sårbarhet overfor mange potensielt livstruende tilstander, inkludert fedme, høyt blodtrykk, hjertesykdom og diabetes. Ernæringsforskning vurderer sammenhengen mellom kosthold og kronisk sykdom fra et lovende nytt perspektiv: samspillet mellom bakterier i mat og vår mage- tarmfunksjon. Dokumentarfilmen «GUT REAKSJON»/ MAGE REAKSJONER, viser til sykdomsforebygging og sammenhengen til å gi næring til tarmbakteriene våre. Siden 1850 tallet har helsevitenskapen vist til bakterier og parasitter som noe ekkelt som må unngås for enhver pris, men nå fokuserer moderne teknologi på hvilke interne funksjoner som den mikrobielle verden faktisk gjør. De «gode bakterier» regulerer immunforsvaret, og er avgjørende for vår fysiske og mentale helse. Filmen «GUT REACTION/Magereaksjoner» viser naturens bakterier fra vi blir født. En naturlig vaginal fødsel overfører sunne bakterier fra mor og forsvar for skadelige miljøelementer. For...