torsdag 6. oktober 2011

pt 1/4 Meltdown - The Secret History of the Global Financial Collapse.2010.

Den hemmelige historien som ligger bak den globale finansielle kollapsen: Dokumentaren er månedens film: 

Doc Zone har reist verden rundt - fra Wall Street til Dubai til Kina - for å undersøke den hemmelige historien bak den globale finansielle kollaps som nå skjer. Filmen "Meltdown"  er over tre timer, og de andre kan lastes ned fra youtube. Dette er historien om bankfolk som krasjet verden, ledere som kjempet for å redde den og de ordinære familier som blir knust.

September 2008 ble det lansert en ekstraordinær kjede av hendelser: General Motors, verdens største selskap, gikk konkurs. Washington Mutual som var blitt verdens største bank sviktet. Lehman Brothers ble verdens største konkursbedrift noensinne - Denne svikten spredte seg raskt over hele verden, knuste global tillit til grunnleggende strukturer innen internasjonal økonomi.

Meltdown forteller også historiene til desperate utestengte huseiere i California, desillusjonerte bilmekanikere i Ontario, og rasende arbeidere i Frankrike som sjokkerte verden ved å kidnappe sine egne sjefer.

1. Menn som krasjet verden. Grådighet og hensynsløshet utført av giganter på Wall Street utløser nå det største finansielle krasjet, siden den store depresjonen. Ansvaret for dette er overlatt til amerikas sikkerhetssekretær (Treasury Secretary) Hank Paulson, selv tidligere Wall Street bankier, for å forsøke å avverge ytterligere katastrofe.

2. En global tsunami. Filmen "meltdown" viser ødeleggelsenes krusninger over hele verden fra California til Island og Kina. Det å stå ansikt til ansikt med økonomisk ruin, og desperate ledere i verdens som går hverandre i strupen.

3. Betaler prisen. Ofrene for denne nedsmeltingen kjemper tilbake. På Island, tvinger demonstrantene regjeringen til å fratre.  I Canada, okkuperer bilmekanikere og arbeidere deres anlegg. Og i Frankrike, kidnapper rasende fagforeningsmedlemmer sine sjefer.

4. Etter fallet. Etterforskerne begynner å sile gjennom denne ruin av økonomisk nedsmelting.  Alle verdens ledere rystes, og det stilles spørsmålstegn ved selve grunnlaget for moderne kapitalisme mens vi kan spørre: kan det skje igjen?


Filmen anbefales for alle som er interessert i fremtiden, for seg selv, sin familie, og for samfunnet som skal utvikles. 

Spørsmålet til debatt er videre:  Hvilken bærekraftig økonomisk teori bør velges for fremtiden?
Skriv gjerne kommentarer:

EVOLUSJONEN ER HER:

bannerSilva Life System - Live Your Dream

Petroleumsgeofysiker i Harstad motsier Al Gore!

Petroleumsgeofysiker i Harstad motsier Al Gore!
Al Gore filmen er prisbelønnet - og Arena Filmklubb inviterer til "en ubehagelig sannhet"??