søndag 18. september 2011

HØSTSLIPP; KODEN - en dokumentarserie i 3 deler fra Oxford universitet

Da filmklubben har lite møteplasser for tiden, så legges det ut jamnlig med filmer som er innenfor målgruppen og filmgruppens genre. Denne måneden kommer tre dokumentarer fra Oxford universitet om KODEN - som vi alle har litt kjennskap til fra før. En doumentarserie i tre deler som er vist på BBC: Kos deg, og gi gjerne tilbakemelding om de faller i smak.

En mystisk kode står bak utviklingen av verdensbildet vårt. Men hva betyr det og hva kan vi lære av det? Marcus du Sautoy tar oss med på en odyssé å avdekke koden og avsløre dens mening. En kode som har makt til å forklare alt, fra tall og former som vi ser rundt oss, til de reglene som styrer våre egne liv.

Nummer. I første episode avslører Marcus hvordan betydelige tall vises gjennom hele den naturlige verden. De er en del av en skjult matematisk verden som inneholder regler som styrer alt på planeten vår og utover.

Film 1:


Figurer. Marcus oppdager sekskantede søyler i Nord-Irland. Koden underbygge den ekstraordinære orden som finnes i naturen - fra fjellformasjoner til bikuber, og fra saltkrystaller til såpebobler. Masse tips for fremtidens arkitektur. Ta kontakt, jeg søker fremtidsløsning for arktektur - innovasjon og nytenkning og ny FoU.

Film 2:


Marcus avslører også den mystiske koden som styrer den tilsynelatende tilfeldigheten av formasjoner i fjell, skyer og trær. Han utforsker hvordan dette ikke bare kunne være nøkkelen til Jackson Pollock suksess, men har også hjulpet til med å puste liv i nye animasjoner i den enormt suksessfulle filmen.

Film 3:
Å forutse. Hva skjer videre i denne merkelige verden? Professor du Sautoy sin forskningskarriere starter med å forklare måneformørkelse - som vi en gang trodde var overnaturlige, og er blitt forutsett med bruk av koden. Men mer interessant er hva koden kan si om vår fremtid.
Film 3:
Langs veien til en dypere innsikt avslører han hvordan å fange en seriemorder, og oppdager at svaret på livets univers, og alt som er forbundet med det - ikke er 42 tross alt - men det er 1,15. Se dokumentarene her: 3 filmer på hver ca 60 minutter av din tid, og om du synes det er interessant så søker jeg etter en arkitekt, en landbruksarkitekt og innovatør for å skape bygninger for fremtiden.

EVOLUSJONEN ER HER:

bannerSilva Life System - Live Your Dream

Petroleumsgeofysiker i Harstad motsier Al Gore!

Petroleumsgeofysiker i Harstad motsier Al Gore!
Al Gore filmen er prisbelønnet - og Arena Filmklubb inviterer til "en ubehagelig sannhet"??