søndag 21. oktober 2012

Nanoteknologi - hva er det?

Hvor og hva er nano? Hvordan vil det forme vår fremtid? Nanovitenskap er studiet av fenomener og manipulering av materialer på nanonivå, der egenskaper avviker betydelig fra de på en større skala. Den merkelige verden av nanovitenskap - det kan ta deg inn i atomer og utover stjernene.

Nanoskala spenner fra 100 nanometer ned til atomært nivå, hvor en nanometer er en milliondel av en millimeter.

Manipulere form og størrelse nanometer skala, blir nanoteknologene produsere et bredt utvalg av applikasjoner som tar gevinsten fra egenskapene som denne skalaen tilbyr. I dag er tusenvis av forskere over hele verden i arbeid for å undersøke de nye bidragene som NT kan gi oss. Det gjør det ved å utforme, karakterisere og produsere nye strukturer, utstyr og systemer.

Denne filmen ble produsert og regissert av Tom Mustill for NANOYOU Project (nanoyou.eu) som er en ressurs for unge mennesker, lærere og alle som er interessert til å få en rask innføring i nanovitenskap.

Det er i hovedsak laget med bistand fra Nanovitenskap Centre ved University of Cambridge og ulike støttefunksjoner fra NanoforskereSe filmen her (ca 17 min.) :
 

Ingen kommentarer:

EVOLUSJONEN ER HER:

bannerSilva Life System - Live Your Dream

Petroleumsgeofysiker i Harstad motsier Al Gore!

Petroleumsgeofysiker i Harstad motsier Al Gore!
Al Gore filmen er prisbelønnet - og Arena Filmklubb inviterer til "en ubehagelig sannhet"??