BUSINESS - dyreverden - kan den lære oss om business?

Denne utgaven av serien "Animals Like Us" fokuserer på "business" eller "gjensidig hjelp" relasjoner mellom arter. Publikum er tilskuer til metodene som brukes i naturen for å skaffe ting som kamuflasje, hekkeområder, og mat kilder. Ved å studere intime interaksjoner som er både symbiotiske og parasittiske, lærer publikum om de ofte usynlige disposisjoner mellom insekter, fugler, pattedyr, marint liv, og mikroorganismer.

Mange av de gitte eksempler inkluderer to eller flere arter, som viser co-avhengighet, vanligvis av hensyn til overlevelse og beskyttelse. Imponerende fotografering tillater oss å være vitne til hendelser som vakle mellom sjarmerende og skremmende. den sjarmerende siden av spekteret, Nile krokodiller sameksistere med elvebredden fugler som "barnevakt" krokodille reir og i sin tur er beskyttet mot rovdyr ved tilstedeværelse av krokodiller.

Flere mindre marine skapninger, inkludert pilot fisk og reker, som bor nær større arter, nyter et levende skjold mens fôring av parasitter og gir en slags hygiene service til sine foresatte. Tilsvarende Hawaiian fugler deponere giftige maur inn i deres fjærdrakt for å kvitte seg med flåttinfestasjoner.

"Animal business" som det viser seg, kan også ha nytte av mennesker som vi ser gjennom en kenyansk stamme som er avhengig av honning guide fugl for å oppdage honning. Ved å rette de stamme mot bakken elveblest som gir dem en kilde til høst honeycombs, fuglene deretter dra nytte ved å spise larver og bivoks som gjenstår.

De fleste av historiene som blir fortalt , demonstrerer usagte avtaler som resulterer i gjensidig fordelaktige ordninger. Noen ganger, derimot, er forholdet en enveiskjørt gate. På den mer skremmende slutten av tingene er strengt parasittiske utnyttelse, for eksempel veps som injiserer eggene sine inn i uvitende larver, som er vist i detaljert makro opptak. Vi se på som larvene klekkes, sakte drepe sin vert som de graver seg ut innenfra, og tilbyr ingen belønning til larven for sin rolle i å videreføre denne nye generasjonen av veps.

En fengslende oversikt over gjensidig hjelp relasjoner fra land til sjø, lar Animal Forretnings en ​​intim titt på naturlig forekommende avtaler som blir truffet i hele naturen, selv på en mikroskopisk nivå.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

2020: FALL OF THE CABAL: Part 5/10: CHILDREN, ART & PIZZA

2020: THE FALL OF THE CABAL: PART 10/10: THE RETURN OF THE KING

2020: PART 9/10: THE DAWN OF A NEW WORLD