torsdag 9. januar 2014

Årets første film 2014: DO THE MATH ; Det er galt å tjene penger på å ødelegge klimaet og det det medfører

 
Do The Math - English subtitles from 350.org on Vimeo.

Dokumentaren «Do The Math» viser historien om den voksende bevegelsen som forsøker å bekjempe klimakrisen og den fossile industrien som i så stor grad bidrar til den.
Dokumentaren følger ulike klima-aktivister og klimaforkjemper Bill McKibben og hans arbeid i en David VS Goliat kamp  for å endre de stigende tallene som tidligere i år for første gang på tre-fire millioner år oversteg 400 ppm. Lær om hva nummeret 400 ppm betyr for fremtiden.
- Den fossile industrien tar ut fem ganger så mye mer kull, gass og olje enn det som er trygt. Den fossile industrien kommer til å bringe oss inn i en global katastrofe, uttaler McKibben. – Fortsetter det i samme tempo vil livet slik vi kjenner det forandres for alltid. Med mindre vi reiser oss og kjemper tilbake nå.

- Det er galt å tjene penger på å ødelegge klimaet og det det medfører

sier Bill McKibben i dokumentaren, i kampen mot noen av verdens rikeste oljeselskaper.
Bill McKibben mottok nylig  Sofieprisen i Norge for sin innsats for klimaet og arbeidet med 350.org, en global massebevegelse som utfordrer klimakrisen. Bill McKibben startet også kampanjen «Fossil free» og nå har den norske miljøorganisasjonen Framtiden i våre hender videreført kampanjen til Norge med kampanjen «Fossilfrie penger».  Her kan du også være med å signere og si nei til å spare i fond eller investere i selskap som ødelegger klimaet.
Se den 42 minutter lange dokumentaren for å få et innblikk i bakgrunnen for kampanjen. Den er delvis basert på McKibbens tankevekkende artikkel i Rollingstone Magazine; Global Warming’s Terrifying New Math. Dokumentaren har engelsk tekst.

Ingen kommentarer:

EVOLUSJONEN ER HER:

bannerSilva Life System - Live Your Dream

Petroleumsgeofysiker i Harstad motsier Al Gore!

Petroleumsgeofysiker i Harstad motsier Al Gore!
Al Gore filmen er prisbelønnet - og Arena Filmklubb inviterer til "en ubehagelig sannhet"??