mandag 3. september 2012

Humanoid - mennesker blir mer som maskiner! = The Cyborg Revolution

Mennesker blir mer som maskiner. Maskiner blir mer som mennesker. Gjennom århundrer har forskere spekulert på måter der vi kan benytte oss av kroppens eget energitiske system for å gjenopprette tapte funksjoner eller forbedre våre krefter, akkurat som maskiner.

Science fiction repeterer igjen og igjen til sammenslåingen av menneske og maskin. Ettersom vi stadig fusjonere mer og mer med vår teknologi, er det økt fokus på enheter som forbedrer våre sanser og sinn og "syr" oss sammen på nye måter. Universitetet i Toronto har vært banebrytende denne datastyrte livsstil.

Tenk deg en dag når datamaskiner går blant oss, uttrykker tanker, følelser, og krever sine rettigheter.

Å bygge en humanoid (se også filmen om menneskemaskin) som kan fungerer i vår verden, er en dristig utfordring som blir tatt på alvor innen forskningslaboratorier rundt om i verden.

Hvis morgendagens roboter skal dele vår verden, må de ha noe ekstra: en emosjonell og psykologisk dimensjon for å hjelpe dem med å kommunisere og svare på måter folk kan forstå. Klarer de å skape det, også?  Se månedens utvalgte film fra Arena Filmklubb. (følg linkene).

Ingen kommentarer:

EVOLUSJONEN ER HER:

bannerSilva Life System - Live Your Dream

Petroleumsgeofysiker i Harstad motsier Al Gore!

Petroleumsgeofysiker i Harstad motsier Al Gore!
Al Gore filmen er prisbelønnet - og Arena Filmklubb inviterer til "en ubehagelig sannhet"??